Расписивање наградно конкурса „Ј=ДНАКИ 2020“

О наградном конкурсу

Национална организација особа са инвалидитетом Србије (НООИС) у сарадњи са Сектором за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по други пут расписује награду за конкурс „Ј=ДНАКИ 2020“ коју додељује у циљу повећања свести о положају особа са инвалидитетом и промовисању примера добрих пракси.

Ова активност је део пројекта “Јачање капацитета за остваривање људских права особа са инвалидитетом – 2020. година без баријера” који је подржало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за заштиту особа са инвалидитетом.

Циљ конкурса

Сврха овог конкурса је да истакне допринос појединаца/организација које су реализовале активности са циљем унапређења положаја особа са инвалидитетом у областима развоја инклузије, смањења дискриминације или повећања приступачности.       

Сам наградни конкурс даје прилику појединцима и/или организацијама особа са инвалидитетом да јавно промовишу свој допринос у једној од три области унапређења положаја особа са инвалидитетом и да на тај начин подстакну и друге на акцију у циљу доприноса бољем положају особа са инвалидитетом у Србији.

Категорије награда

Додељују се три награде у следећим областима:

  • Ј=ДНАКИ у инклузивном – иновативном програму
  • Ј=ДНАКИ у спречавању дискриминације
  • Ј=ДНАКИ у приступачности

Право учешћа

За награде се могу кандидовати:

  • Савези особа са инвалидитетом
  • Удружења особа са инвалидитетом
  • Појединци


који су током 2019/2020. године реализовали инклузивну или иновативну активност, учествовали или дали допринос у спречавању дискриминације или решили неки проблем из области приступачности.

 

Пропозиције конкурса

Заинтересовани кандидати/киње могу се сами пријавити или их може предложити треће лице уз њихову сагласност.

Послате пријаве се не враћају кандидатима/кињама.

Слањем пријаве сагласни сте да се материјал користи у кампањи Ј=ДНАКИ.

Пријаве ће бити објављене на фејсбук профилу НООИС-а, са хeштаг-ом #ЈЕДНАКИ и називом кандидата/киње.

Пријаве се шаљу искључиво на електронску адресу: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. до 1.октобра 2020.године.

Наградни жири

Одлуку о добитницима награда, након детаљно прегледаних пријава, донеће УО НООИС-а и представник Сектора за заштиту особа са инвалидитетом.

Награде ће бити уручене на овогодишњем 3. сајму Ј=ДНАКИ.

Уколико то не буде могуће из епидемиолошких разлога, УО НООИС-а и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом ће донети одлуку о другом, алтернативном начину уручења награда.

Награде

Победници конкурса ће добити:

- Плакету

- Компијутер или мобилни телефон  

НАПОМЕНА: организатор задржава право промене наградног фонда.

 

Конкурсна пријава ПРИЈАВА ЗА КОНКУРС "Ј=ДНАКИ 2020"

Ближи критеријуми за учешће на конкурсу КОНКУРС "Ј=ДНАКИ 2020"КОНКУРС "Ј=ДНАКИ 2020"

cover 1 JEDNAKI 2020

 

Baza korisnika