Београд, 28.март 2022.

О конкурсу

Национална организација особа са инвалидитетом Србије (НООИС), у сарадњи са Сектором за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, расписује конкурс за награду Ј=ДНАКИ 2022 коју додељује у циљу повећања свести о положају особа са инвалидитетом и промовисању примера добрих пракси.

Циљ конкурса

Циљ конкурса је да истакне допринос појединаца/организација које су реализовале активности ради унапређења положаја особа са инвалидитетом у областима развоја инклузије, смањења дискриминације или повећања приступачности.    

Сам конкурс даје прилику појединцима и/или организацијама особа са инвалидитетом да јавно промовишу свој допринос у једној од три области унапређења положаја особа са инвалидитетом и да на тај начин подстакну и друге активности у циљу бољег положаја особа са инвалидитетом у Србији.

Категорије награда

Додељују се три награде у следећим областима:

  • Ј=ДНАКИ у инклузивном – иновативном програму
  • Ј=ДНАКИ у спречавању дискриминације
  • Ј=ДНАКИ у приступачности

Право учешћа

За награде се могу кандидовати:

  • Савези особа са инвалидитетом
  • Удружења особа са инвалидитетом
  • Појединци


који су током 2021/2022. године реализовали инклузивну или иновативну активност, учествовали или дали допринос у спречавању дискриминације или допринели побољшању приступачности.

Услови конкурса

Заинтересовани кандидати/кандидаткиње могу се сами пријавити или их може предложити треће лице уз њихову сагласност.

Послате пријаве се не враћају кандидатима/кандидаткињама.

Слањем пријаве сагласни сте да се материјал користи у Кампањи „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА“.

Пријаве ће бити објављене на фејсбук профилу НООИС-а, са хeштаг-ом #ЈЕДНАКИ и називом кандидати/кандидаткиње.

Пријаве се шаљу искључиво на електронску адресу: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. од 28. марта до 1. октобра 2022. године.

Поред публицитета који ћe учесници конкурса добити на друштвеним мрежама, биће промовисани и на друге начине током 2022. и 2023. године.

Наградни жири

Одлуку о добитницима награда, након детаљно прегледаних пријава, донеће УО НООИС-а и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање,борачка и социјална питања.

Награде

Победницима конкурса биће додељене плакете и пригодне награде.

Ближи критеријуми конкурса

  1. Награда Ј=ДНАКИ за инклузивну и/или иновативну активност коју је појединац или организација осмислила и реализовала у претходних годину дана – учесник/ца се кандидује слањем описа активности у писаној форми са доказом, у форми фотографије или видeо материјала, са изјавама учесника (нпр. иновативна услуга, програм или активност, у било којој области унапређења положаја особа са инвалидитетом).
  2. Награда Ј=ДНАКИ за спречавање дискриминације – учесник/ца се кандидује слањем приче на тему спречавања дискриминације (нпр. покретање различитих акција, иницијатива за измену прописа, кампања против дискриминације и слично, које су имале успешан исход).
  3. Награда Ј=ДНАКИ за приступачност – учесник/ца се кандидује достављањем приче о успешно решеном проблему из области приступачности, уз пратећу фотографију или видео запис.

Пријава Пријава за конкурс JЕДНАКИ 2022 

Текст конкурса: Конкурс Ј=ДНАКИ 2022

Конкурс ЈЕДНАКИ 2022

 

Baza korisnika