Београд, 07. август 2020.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић уручили су данас 3.000 заштитних маски Националној организацији особа са инвалидитетом Србије, које ће бити прослеђене савезима широм Србије.

Извршна директорка НООИС-а Иванка Јовановић истакла је да је ово друга донација по реду од увођења ванредног стања и изразила захвалност на несебичној подршци коју пружа ресорно Министарство. 

„Ова донација је веома значајна за наше чланове у условима епидемије и суочавања са могућностима заразе, јер су особе са инвалидитетом, нажалост, и даље једна од најугроженијих група када је у питању вирус COVID-19“, објаснила је извршна директорка.

"Желели смо да, у име ресора којим руководим, донирамо 3.000 заштитних маски, које ће, верујем, додатно заштитити чланове ове организације од заразне болести COVID-19 и омогућити им безбедан рад “, објаснио је Ђорђевић. 

Уговор о донацији потписали су министар Зоран Ђорђевић и извршна директорка НООИС-а Иванка Јовановић, а уручењу 3.000 заштитних маски присуствовао је и председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије и потпредседник НООИС-а Михаило Пајевић.

Izjave povodom donacije

 

Baza korisnika